9.5.2023

Baumedi Solutions tarjoaa laadukasta teknologiaa ilmanvaihdon optimaaliseen toimintaan

2.1.2023

Saneair-tuoteperhe saa vahvistuksen!

Saneair Fox – Suomen oloihin suunniteltu tilakohtainen ilmanvaihtokone tehokkaalla LTO-kennolla     Automaattista ja älykästä ilmanvaihtoa Kosketusnäyttöohjain Sulatusautomatiikka Jälkilämmitys Mahdollisuus liittää rakennusautomaatioon Saneair Fox sisältää vakiovarusteena muun muassa […]
2.11.2022

LightAir – yhteistyö

Baumedi Solutionsilla on ilo ilmoittaa jännittävästä uudesta yhteistyöstä LightAir:n kanssa! LightAir:n missiona on huolehtia ihmisten terveydestä ja mukavuudesta tarjoamalla puhdasta ilmaa. Innovatiivisena yrityksenä he haastavat perinteiset […]
6.9.2022

Työhyvinvointi-messut 2022

Työhyvinvointi-messut saapuvat taas Tampereen Messu- ja Urheilukeskukseen, tule moikkaamaan meitä osastolle E609! Maksuton sisäänpääsy messuille rekisteröitymällä ennakkoon osoitteessa https://www.tyohyvinvointimessut.fi/fi/messuinfo/sisaanpaasy/ Tänä vuonna työkyvyn ja työhyvinvoinnin ammattimessujen kantavana […]
29.3.2022

Hyvä ilmahygienia tukee yleistä hyvinvointia

Laadukas sisäilma on raikasta, tuoksultaan neutraalia eikä se aiheuta terveyshaittoja. Ilmahygieniasta puhuttaessa päähuomion vievät monesti homeitiöt sekä mikrobit, mutta sisäilman laatuun vaikuttavat monet ulkoilmasta, rakennuksesta, sisustuksesta tai ihmisen toiminnasta peräisin olevat biologiset, kemialliset sekä fysikaaliset tekijät.
15.2.2022

Sisäilman puhdistaminen epämiellyttävistä hajuista ja pienhiukkasista

Huonolaatuinen sisäilma on yhdistelmä terveys- ja viihtyvyyshaittoja. Huono sisäilma sairastuttaa salakavalasti ennen pitkää ja valitettavasti ongelma on yleistymässä. Tässä artikkelissa käsitellään sisäilman aiheuttamia viihtyvyyshaittoja ja keinoja ongelmien ratkaisuksi.
18.11.2021

Baumedi Yhdyskuntatekniikka 2021 -näyttelyssä

Baumedi esitteli mm. hajujenhallinnan ratkaisujaan Turun Messukeskuksessa 13.–14.10.2021 järjestetyssä Yhdyskuntatekniikka 2021 -näyttelyssä, joka kokosi infra-alan keskeiset toimijat seminaareihin ja näyttelyyn.
11.6.2021

Lahtelaiset ISKU ja Baumedi mahdollistavat turvallisen toimistolle paluun

Suomessa laumasuojan rajan (70%) on ennustettu ylittyvän nykyisellä rokotustahdilla heinäkuun lopulla. Toimistoille paluuta voi siis odottaa elokuussa. Pandemian aikana on saatu runsaasti tietoa, miten lisätä hygieniaa työpaikoilla ja julkisissa tiloissa.
16.3.2021

Mitä ovat VOC ja MVOC-yhdisteet?

Sisäilmaongelmien juurisyyksi paljastuvat usein VOC ja MVOC-yhdisteet. Nämä ihmiselle haitalliset yhdisteet aiheuttavat monenlaisia terveydellisiä ongelmia. Osa yhdisteiden aiheuttamista päästöistä pystytään tunnistamaan pelkän hajun perusteella
16.3.2021

Otsonointi on kehno ratkaisu sisäilmaongelmiin – Ionisoinnilla paremmat tulokset turvallisemmin

Riittävä ja toimiva ilmanvaihto on tärkeä hyvinvoinnin tekijä. Tästä huolimatta puute laadukkaasta sisäilmasta vaivaa vanhempaa rakennuskantaamme. Ongelma korostuu etenkin talvisin viettäessämme suurimman osan ajastamme sisätiloissa. Otsonointi suosiostaan huolimatta, ei kuitenkaan ole riskitön ratkaisu sisäilmaongelmiin.
16.3.2021

Sisäilmaoireet työpaikalla – Sisäilmatutkimus lopettaa jossittelun

Sisäilmaongelmat työpaikoilla ovat valitettavan yleisiä Suomessa. Oireiden kirjo on moninainen, ja tämä tekee tilanteen selvittelyn hankalaksi. Epäilyt sisäilmaongelmista heräävät kuitenkin melko herkästi, mikäli oireet ilmenevät työpaikalla, ja vähenevät työpaikalta poistuessa. Sisäilmatutkimuksen teetättäminen on tehokas keino selvittää, millaisesta ongelmasta on kyse.
15.3.2021

Kenen vastuulla työpaikan sisäilma on?

Vastaus kysymykseen on yksiselitteinen työsuojelun näkökulmasta. Työnantajalla on vastuu huolehtia työntekijöiden turvallisuudesta ja terveydestä työssä. Vastuu kiinteistöstä, missä työtä tehdään, kuuluu puolestaan kiinteistön omistajalle. Työpaikan sisäilmaongelmiin kannattaa ja täytyykin puuttua tehokkaasti sekä aikailematta.
11.2.2021

Suurin osa sisäilmaoireista johtuu VOC-yhdisteistä

Onko termi VOC-yhdisteet sinulle tuttu? Viime vuosikymmenten aikana käsite on esiintynyt uutisvirrassa eri yhteyksissä useasti. Kasvava tietoisuus sisäilmaongelmista, ja niiden eri aiheuttajista on lisännyt keskustelua VOC-yhdisteiden haitallisuudesta. Bauemedin tarjoamilla ratkaisuilla voidaan sekä tutkia, että poistaa ilmasta haitallisia hajuja ja epäpuhtauksia.
11.2.2021

VOC-yhdisteiden mittaus on tärkeä osa sisäilmatutkimusta

Sisäilman laadun hallintaan liittyy oleellisesti ammattilaisen tekemät mittaukset. Mittaukset ovat tärkeä osa kokonaisuutta, kun epäillään sisäilman aiheuttavan terveys -ja hajuhaittoja. Näytteiden ottoon ja analysointiin, sekä käytettävän laboratorion valintaan  tulee kiinnittää erityistä huolellisuutta. VOC- yhdisteiden tutkimus ei ole täysin ongelmatonta. 
28.12.2020

UVC:lla voidaan taistella SARS-Cov-2-virusta vastaan

UVC on tehokas menetelmä ilman ja pintojen desinfiointiin. Sillä voidaan tuhota bakteereja, homesieniä ja viruksia pinnoilta ja ilmasta. Sen sovellusmahdollisuudet ovat erittäin laajat, UVC:ta voidaan käyttää mm. kuivadesinfioinnissa elintarviketeollisuudessa, vedenkäsittelyssä vesilaitoksilla ja vaikkapa homeilman neutralointiin ilmanpuhdistuslaitteen osana kouluissa tai toimistoissa.
7.12.2020

Toimiva ilmanvaihto voi estää koronatartuntoja työpaikalla

Oikein mitoitettu ilmanvaihto lisää hyvinvointia. Puhdas ja riittävä sisäilma on hajutonta ja sitä on helppoa hengittää. Koronaviruspandemian aikana ilmanvaihdon merkitys korostuu, koska puutteellisen ilmanvaihdon on todettu lisäävän tartuntojen riskiä sisätiloissa. Myös ilmanpuhdistimilla voidaan hallita tartuntariskiä, kun laitteet on valittu ja mitoitettu oikein.
2.11.2020

Kotimainen innovaatio AIRI torjuu viruksia ja puhdistaa sisäilmaa

Suomalainen sisäilma-asiantuntijayritys Baumedi Solutions / Mecastep Oy on kehittänyt ainutlaatuisen konseptin sisäilman kokonaisvaltaiseen puhdistukseen. Airi-ilmahygienian palvelu voi auttaa myös koronaviruksen ja infektioiden torjunnassa, koska haitallisten mikrobien poistaminen ilmasta kuuluu sen keskeisiin tehtäviin.
12.8.2020

Organisaatiomuutoksia 1.5.2020 alkaen

Pekka Aittala siirtyy Mecastep Oy:n teknologiajohtajaksi. Aittala vastaa jatkossa konsernin käyttämien teknologioiden arvioinnista, tuotekehityksestä ja asiakasprojektien tarjouslaskennasta sekä niiden toteutuksen johtamisesta.
25.9.2019

Hyvä sisäilma lisää terveyttä ja työhyvinvointia

Enonkoskella sijaitseva Palvelukoti Koskenhelmi on rakennettu useassa osassa. Ensimmäinen osa valmistui 1980-luvun lopulla ja uusin 2009. Sisäilman laadusta saatiin moitteita työntekijöiltä ja asukkaiden läheisiltä usein. Kunnaninsinööri Keijo Kemppinen kertoo, että heille aiemmin tuntematon Baumedi Oy markkinoi toimintaansa aktiivisesti, mikä johti siihen, että Enonkoskelta otettiin yhteyttä yritykseen.
20.5.2019

Terveydelle haitalliset VOC-yhdisteet ovat hyvin yleisiä. Miten niitä voi torjua?

VOC-yhdisteet ovat erilaisia haihtuvia orgaanisia yhdisteitä, käytännössä erilaisia kaasuja. VOC-yhdisteitä on jopa satoja erilaisia. Yhteistä niille on, että erityisesti yhdessä esiintyessään VOCit ovat terveydelle haitallisia. VOC-kaasuja löydetään kaikenlaisista sisätiloista, niin kodeista kuin työpaikoilta ja julkisista tiloista. Niiden tyypillisimpiä lähteitä ovat rakennus- ja sisustusmateriaalit, huonekalujen materiaalit ja pesuaineet, joskus myös mikrobikasvustot.