Ilmansuodatusmenetelmät

Ilmansuodatus-menetelmät

Imansuodatusmenetelminä käytämme mekaanista aktiivihiili- ja HEPA-suodatusta, sekä sähköistä suodatusta

Mekaaninen suodatus tuhoaa ilmasta hiukkasmaisia epäpuhtauksia ja kaasumaisia haitta-aineita.

Baumedi Solutionsin ratkaisujen mekaanisissa vaiheissa hyödynnetään aktiivihiili- ja HEPA-suodattimia. Näin huoneilma puhdistuu ja vakavat terveyshaitat vähenevät esimerkiksi teollisuudessa ja muissa laitoksissa, joissa ilmaan pääsee epäpuhtauksia. 

Aktiivihiilisuodatin poistaa ilmasta hiukkasmaisia epäpuhtauksia. Aktiivihiili on puhdasta, hyvin huokoista hiiltä, jolla on erittäin suuri, huokoinen pinta-ala, joka imee itseensä ilman epäpuhtauksia. Yhdessä grammassa aktiivihiiltä on pinta-alaa yli 500 m².

HEPA on lyhenne sanoista High Efficiency Particulate Air filter. Näitä suodattimia käytetään esim. pölynimureissa huolehtimassa tuloilman puhtaudesta. HEPA-suodatin poistaa vähintään 99,97 % pölystä, siitepölystä, bakteereista sekä ilman partikkeleista ja aerosoleista.

Mekaaniset suodattimet eivät kuitenkaan puhdista ilmasta kaikkein pienimpiä hiukkasia, kuten viruksia – siihen tarvitaan kehittyneempiä menetelmiä, eli UVC-teknologiaa ja bipolaarista ionisaatiota.

Suodattaa tehokkaasti bakteerit, virukset, homeet ja muut epäpuhtaudet, kuten teollisuuden saasteet, hienon pölyn, liikenteen saasteet, tulostimen hiukkaset, savun, siitepölyn ja lemmikkieläinallergeenit.

Lue kuinka CellFlow puhdisti Sto Scandinavian sisäilman.

Laadukkaat ilmanpuhdistimet teollisuusympäristöihin

Tänä päivänä on loistavat mahdollisuudet terveellisempään, tuottavampaan ja kestävämpään sisäilmaan. Kun kartoitetaan teollisuuteen sopivaa ilmanpuhdistusratkaisua, onkin tärkeää perehtyä vaihtoehtoihin huolellisesti ja analysoida kokonaiskustannukset kohti kuutiometriä puhdasta ilmaa.

LightAirin teollisissa ilmanpuhdistimissa on ainutlaatuinen itsepuhdistustoiminto, mikä helpottaa kunnossapitoa ja teollisuusasiakkaidemme jokapäiväistä arkea. Patentoitu DEP-teknologia (Diposable Electrostatic Precipitators-kertakäyttöinen staattisella sähköllä toimiva suodatin) mahdollistaa harvemmat suodattimien vaihdot ja erinomaisen suodatustehon 30-80% alhaisemmalla energiakulutuksella.