Bipolaarinen ionisaatio

Luonnollista teknologiaa ilmanpuhdistukseen

Bipolaarinen ionisaatio

Luonnossa esiintyviä ioneja on kaikkialla ulkona, ja ne puhdistavat jatkuvasti ilmaa.

Ionit ovat molekyylejä tai atomeja, jotka sisältävät sähkövarauksen ja joita esiintyy luonnossa eri kokoisina. Pienet ionit kestävät vain 30-300 sekuntia ennen kuin ne menettävät latauksensa, mutta ovat erittäin aktiivisia.

Ionitiheydet vaihtelevat 900 – 1 100 negatiivista ionia ja 1 000 – 1 200 positiivista ionia kuutiosenttimetriä kohden (ionit/cm3) koskemattomissa luonnonympäristöissä.  Kaupungeissa ja rakennusten sisällä ionitasot laskevat 80–95 %, ja niitä voidaan tuskin havaita pienissä tiloissa. Ionitiheyden pienentyessä ilmanlaatu heikkenee. Ilmanlaatu paranee lisäämällä sekä positiivisesti että negatiivisesti varautuneiden pienten ionien määrää.

Hiukkaset, kuten pöly, hilse, savu, sekä virukset ja bakteerit voivat kaikki jäädä hengittämäämme ilmaan. Bipolaarisen ionisaatioteknologian tehtävä on poistaa nämä epäpuhtaudet ilmasta ja se soveltuu käytettäväksi tiloissa, joissa joissa oleskellaan jatkuvasti.

Bipolaarinen ionisaatio tuhoaa viruksia ja bakteereja, vähentää taudinauheuttajia pinnoilta, vaikuttaa kemiallisiin yhdisteisiin sekä vähentää ilman hiukkaspitoisuutta.

 

Kärkipisteionisaatio NPBI 

Ympärillämme oleva ilma on täynnä hiukkasia, kuten pölyä, hilsettä, savua, hajuja ja jopa viruksia ja bakteereja.

Patentoitu NPBI-teknologia auttaa vähentämään hiukkasia ilmassa tuomalla ioneja tilaan ilmanvaihtojärjestelmän ilmavirran kautta. Kun nämä ionit leviävät tilaan, ne etsivät ja muodostavat sidoksia ilmassa olevien hiukkasten kanssa agglomeraatioksi kutsutun prosessin kautta. Tämä luo lumipallovaikutelman, jossa hiukkaset alkavat ryhmittyä yhteen. Mitä suuremmaksi hiukkasjoukko tulee, sitä helpompi järjestelmäsi on suodattaa se pois ilmasta. Tämän klusterointivaikutuksen lisäksi kosketus ionien kanssa inaktivoi myös tietyt virukset ja bakteerit.

Kansainväliset tutkimukset puoltavat bipolaarisen ionisaatiojärjestelmän käyttöä eri mikrobien eliminoinnissa sisäilmasta, mukaan lukien koronaviruksen eli SARS-CoV-2-virustyypin tuhoamisessa.

Ioneita tuottavat plasmaputket

Ionisaatioputkien pinnalla tuotetaan kylmäplasmalla ilman pienistä molekyyleistä positiivisia ja negatiivisia ioneja. Kyseinen teknologia soveltuu erinomaisesti teollisuuteen ja tuotantotiloihin, joissa syntyy paljon haitallisia päästöjä, kuten VOC, kemialliset yhdisteet, hajut jne..

Kyseisellä lasiputkiteknologialla voidaan turvata laitteistojen ja kiinteistöjen säilyvyys (tietokoneet, ovenkahvat, sähkölaitteet, kiinnikkeet betonissa ) sekä poistaa erittäin tehokkaasti erilaisten hajujen ja emissioiden aiheuttamat haitat, varsinkin poistoilman yhteydessä.