Baumedi Solutions poisti vaatteisiin tarttuneet hajut tehtaan sosiaalitiloista

Ilmanvaihtoratkaisuja valmistava Parmair ilmanvaihto Oy sai yhteistyökumppani Baumedi Solutionsilta avun tehdastiloissa yleisesti ilmenevään hajuongelmaan.

Forssalainen ilmanvaihtoratkaisuihin erikoistunut yritys Parmair ilmanvaihto Oy kärsi pitkään teollisuustoiminnassa erittäin yleisestä hajuhaitasta. Tuotannossa käytetään paljon erilaisia kemikaaleja, kuten liuottimia, joiden hajut tarttuvat vaatteisiin sekä kenkiin ja kulkeutuvat niiden mukana myös muihin tiloihin.

– Jatkuvassa liikkeessä hajuja ei juuri huomaa, mutta sosiaalitiloihin istahdettaessa tai vaatteita siellä säilytettäessä ne valloittivat tilan siihen pisteeseen asti, että asialle oli tehtävä jotain, toteaa yrityksen toimitusjohtaja Marko Kantelus.

Tarvittiin ratkaisu, joka poistaisi hajut ja parantaisi näin sosiaalitilojen ilmanlaatua sekä tilojen viihtyisyyttä. Sen toimittajaa ei Kanteluksen mukaan tarvinnut edes miettiä; Parmair on tehnyt jo pitkään yhteistyötä sisätilojen hajujen ja epäpuhtauksien hallintaan ratkaisuja toimittavan Baumedi Solutionsin kanssa.

– He ottivat saman tien homman haltuun ja poistivat haittoja aiheuttaneet VOC-yhdisteet bipolaarisen ionisaatiojärjestelmän avulla, Kantelus kertoo.

Ongelma tuli näin ollen hoidettua, mutta järjestelmällä saavutettiin ja saavutetaan muutakin; hajujen lisäksi menetelmä poistaa haitallisia mikrobeja, kuten hometta, bakteereja ja viruksia, mukaan lukien viime aikoina yhteiskunnan pysäyttäneen SARS-CoV-2-virustyypin.

Koronan lisäksi moni hengitystieinfektioita aiheuttavista bakteereista ja viruksista leviää pääasiassa ilmateitse, jolloin niiden poistaminen vähentää merkittävästi sairastumisia ja töistä poissaoloja.

– Sosiaalitilojen ilmanlaatu parani saman tien, ja hajuhaittojen häviämisen huomasi heti. Puhtaalla ja virusvapaalla sisäilmalla takaamme turvallisen ja terveellisen työympäristön myös jatkossa, Kantelus kiteyttää.

Jaa artikkeli: