Yritys

Baumedi Oy on ilmanlaadun hallinnan Kokonaisvaltainen asiantuntija

Katso alta Baumedin yritysesittely tekoälyhahmomme Pauliinan esittämänä

Olemme toimineet jo 30 vuoden ajan ilmanlaadun hallinnan parissa tarjoten aiheeseen keskittynyttä osaamistamme asiakkaidemme käyttöön. Meiltä saat asiantuntevat vastaukset ja ratkaisut kaikkiin ilmanlaatuun liittyviin kysymyksiin.

Ratkaisemme ilmanlaadun ongelmat tarjoten asiakkaamme kannalta parhaat mahdolliset ratkaisut. Suunnittelemme ja mitoitamme tuotteemme ja palvelumme jokaiseen kohteeseen kustannustehokkaasti.

Koska ilmanlaadun haasteet ovat monimuotoisia, ei yksi ratkaisu sovi jokaiseen kohteeseen. Niinpä olemme valinneet edustukseemme monipuolisesti erilaisia menetelmiä ja laitteita ensisijaisina valintakriteereinämme laatu, toimivuus ja turvallisuus. Näin asiakkaamme saavat ilmanlaadun ongelmiinsa oikeasti toimivan ratkaisun.

Voit alta tutustua historiaamme aikajanan muodossa.

Arvot

Yritteliäisyys – Kannustamme aloitteellisuutta ja luovien ratkaisujen kehittämistä.

Vastuunkanto – Olemme vastuuntuntoinen, rehellinen ja reilu kumppani kaikille sidosryhmillemme.

Kannattavuus – Taloudellinen vakaus tuo turvaa asiakassuhteisiin ja mahdollistaa kestävät ratkaisut nyt ja tulevaisuudessa.

Katsaus historiaan

Toiminta alkaa

Vuonna 1990 Pertti Nuorimaa perheineen perusti Baumedin edeltäjän Mecastep Oy:n. Yritys tuotti elektroniikan sopimusvalmistusta ja suunnittelua.

1990
Suunta vaihtuu

Vuonna 2007 elektroniikkaliiketoiminta myytiin Elektropoint Oy:lle.

2007
Uusia tuulia puhtaasta ilmasta

Seuraavassa vaiheessa ostettiin Lahtelaisen keksijän Ilkka Kaivolan kehittämän Sterimat-ilmanpuhdistimen tuoteoikeudet. Kaivola kehitti UVC-teknologiaan perustuvan puhdistimen 1990-luvun lopulla ja sai keksinnölleen mm. keksintösäätiön tunnustuspalkinnon 1999. Kaikesta huolimatta Kaivola ei onnistunut saamaan laitteelle kaupallista menestystä.

Uudelleen suunniteltu Sterimat tuotiin markkinoille keväällä 2009 ja varsinainen läpimurto tapahtui 2010 loppupuolella kun Lahdessa Kiveriön koulun vakaviin sisäilmaoireisiin saatiin Sterimatilla helpotusta.

2009
Kasvavaa keskittymistä sisäilman laatuun

Sterimateja toimitettiin ympäri Suomea pääasiassa vuokrattuna, mutta samaan aikaan etsittiin uusia tuotteita ja teknologioita joilla voitaisiin parantaa sisäilman laatua. Forssalainen Lesil Oy oli kehittänyt kompaktin jälkiasennettavan iv-laitteen Saneairin, jolle he eivät onnistuneet saamaan kaupallista menestystä.

Tämä tuote ostettiin liiketoimintakaupalla 2016, jonka jälkeen niitä on toimitettu satoja kappaleita Suomeen ja Eurooppaan.

2016
Yhteistyöstä yrityskauppaan

Mecastep Oy aloitti Baumedi Oy:n kanssa yhteistyön 2018 yritysten toimiessa toistensa jälleenmyyjinä. Baumedi Oy oli kehittänyt ratkaisuja hajujen neutralointiin käyttäen Sveitsiläisen Varionixin kehittämää ja patentoimaa bipolaarista ionisaatiota. Yhteistyö johti siihen, että Mecastep Oy osti koko Baumedin osakekannan 2020.

Tällä hetkellä Baumedi Oy on Suomen johtava ratkaisija ilmanlaatuun liittyvissä ongelmissa, onpa ongelma sitten sisään tulevassa, sisällä olevassa tai ulos tulevassa ilmassa.

2018