Baumedi Solutions tarjoaa laadukasta teknologiaa ilmanvaihdon optimaaliseen toimintaan

Julkaistu Yritysmaailman verkkolehdessä: https://yritma.fi/uutiset/teollisuus/baumedi-solutions-tarjoaa-laadukasta-teknologiaa-ilmanvaihdon-optimaaliseen-toimintaan

Baumedi Solutions on erikoistunut sisäilman epäpuhtauksien hallintaan ja ilmanlaadun parantamiseen huomioiden eri tilojen ja asiakkaiden yksilölliset tarpeet.

– Hyödynnämme ratkaisuissamme muun muassa mekaanista suodatusta, UV-säteilyä ja bipolaarista ionisaatiota, sekä tilakohtaista ilmanvaihtotekniikkaa. Näiden teknologioiden käyttö yksin tai yhdisteltynä on tutkitusti tehokas kokonaisuus sisäilmaongelmien hallinnassa. Baumedi Solutionsin ratkaisut hävittävät ilmasta hajut ja epäpuhtaudet, homeitiöt, bakteerit ja virukset, sekä varmistavat riittävän ilmanvaihdon, esittelee liiketoimintajohtaja Jukka Savolainen.

Bipolaarinen ionisaatio poistaa hajut ja mikrobit

– Bipolaarinen ionisaatio on erinomainen menetelmä hajujen sekä haitallisten mikrobien poistamiseen sisäilmasta. Käytämme ja maahantuomme patentoitua sveitsiläistä tekniikkaa. Tämän lisäksi menetelmävalikoimaamme täydentää uuden sukupolven ionisaatio systeemi, jota tuomme maahan Yhdysvalloista. Kyseessä on myös patentoitu järjestelmä ja meillä on siitä Euroopan sopimus, kertoo Savolainen.

Baumedin bipolaarinen ionisaatio poistaa hajuja ja ilman epäpuhtauksia esim. julkisissa tiloissa, terveydenhuollon yksiköissä, toimisto- ja teollisuustiloissa, elintarvikkeiden tuotantolaitoksissa ja jätevedenpuhdistamoissa.

– Bipolaarinen ionisaatio ei ole uusi keksintö, sillä sitä hahmotteli ja sen mahdollisuudet oivalsi jo Albert Einstein 1900-luvun alkupuolella. Hyötykäytössä menetelmä on Keski-Euroopassa ollut jo kymmeniä vuosia, mutta Suomessa teknologian hyödyntäminen on uutta.

– Bipolaarisessa ionisaatiossa laitteen ionisaatioputket tekevät ilman molekyyleistä positiivisia ja negatiivisia ioneja, jotka reagoivat ilmassa olevien kemiallisten yhdisteiden (hajujen) kanssa pilkkoen ne pienemmiksi yhdisteiksi, pääasiassa vedeksi ja hiilidioksidiksi. Lisäksi ionit tehoavat mikrobeihin, kuten bakteereihin ja homeisiin, sekä haihtuviin orgaanisiin yhdisteisiin eli VOC-yhdisteisiin. Menetelmä on turvallinen ja myrkytön, jatkaa Savolainen.

– Uuden sukupolven ionisaatio systeemi, GPS NPBI -tekniikka auttaa puhdistamaan entistä tehokkaammin sisäilmaa. Tämä patentoitu tekniikka tuottaa korkean pitoisuuden positiivisia ja negatiivisia ioneja ja toimittaa ne tilaan ilmanvaihtojärjestelmän kautta. Ilmavirran sisällä ionit kiinnittyvät hiukkasiin, joissa ne yhdistyvät, kasvavat ja suodattuvat helpommin ilmasta. Huoneen ionitiheys riippuu useista tekijöistä, mukaan lukien ionisoivan laitteiston läheisyys tilaan, ilman virtausnopeudet ja kanavan reitti rakennuksen sisällä. Tuotteistamme, varsinkin dm-48 on erinomainen teollisuuden parissa, selvittää Savolainen.

UVC-teknologia erinomainen viruksia vastaan

UVC-teknologia on yleisesti käytetty menetelmä virusten tuhoamisessa. Virusten lisäksi UV-säteily poistaa sisäilmasta mikrobit, homeitiöt ja haitalliset pienhiukkaset. UVC-teknologia ei poista itse ongelman aiheuttajaa, mutta se toimii muun muassa erinomaisena homehaittojen poistajana ja esimerkiksi ensiapuna sisäilmaongelmien hallinnassa.

– Rakennuksen homekorjauksen aikana ei välttämättä tarvitse siirtyä väistötiloihin käytettäessä meidän tehokkaita ilmanpuhdistusratkaisujamme. UVC-teknologia yhdistettynä aktiivihiili- ja hepasuodatinjärjestelmään on tehokas yhdistelmä poistamaan sisäilmasta haitallisia viruksia, mikrobeja ja VOC-päästöjä, korostaa Savolainen.

Skaalautuvuutta jätevedenpuhdistamoista hoiva-alalle

– Esimerkiksi useissa hoitolaitoksissa Suomessa käytetään toimittamaamme bipolaarinen ionisaatio järjestelmää. Hengitystieinfektioiden esiintyminen palvelutaloissa ja vanhainkodeissa on tavanomaista vähäisempää, kun sisäilma on puhdistettua.

– Muun muassa Rääkkylän kunta käyttää Baumedi Solutionsin järjestelmiä koulukeskuksessa, hoivakodissa ja terveyskeskuksessa. Kauan jatkuneen sisäilmaongelmien kanssa painimisen jälkeen kunnassa on nyt voitu keskittyä hoitamaan kunnan ydintehtäviä.

Asiakaslähtöinen ja kustannustehokas toteutus

Asiantuntijaorganisaationa Baumedi Solutions perehtyy kaikkiin kohteisiin yksilöllisesti ja määrittelee sopivimman ratkaisun yhdessä asiakkaan kanssa.

– Esimerkiksi jäteveden linjapumppaamoissa on erilaisia muuttujia, kuten sijainti, ilmanpaine, virtaama, viipymä ja niin edelleen. Emme tarjoa yhtä ja samaa ratkaisua kaikille, vaan selvitämme asiakkaan tarpeet ja vastaamme niihin. Asiakkaamme arvostavat tällaista toimintatapaa, toteaa Savolainen.

Baumedi Solutionsin vahvuutena on ratkaisujen asiakaskohtaisen räätälöinnin ohella kustannustehokkuus, sillä yritys hyödyntää asiakkaalla ennestään olemassa olevaa infrastruktuuria mahdollisimman paljon.

– Tarjoamme ratkaisua, joka on pitkällä aikavälillä tarkasteltuna kokonaisuutta ajatellen järkevin. Investoimalla ilmanpuhdistusjärjestelmään välttyy uusimasta taajuusmuuttujia tai muita herkkiä ja kalliita laitteita, jotka lyhyin väliajoin hajoavat epäsuotuisten olosuhteiden vuoksi.

Sujuva toimitus

Jukka Savolaisen mukaan myös hankinnan helppous ja toimituksen vaivattomuus ovat asiakkaan kannalta tärkeitä.

– Toimitamme aina ratkaisut avaimet käteen -periaatteella ja toimimme vastuullisesti. Päivittäistä työtä kohteessa ei tarvitse keskeyttää asentamista varten, olipa kyseessä tuotantolaitos, jätevedenpuhdistamo, terveyskeskus tai hoivalaitos.

Asiantunteva edelläkävijä

Baumedi Solutions seuraa jatkuvasti alan teknologista kehitystä ja kehittää ilmanlaadun kokonaishallintaa.

– Haluamme olla Suomessa ja Pohjoismaissa johtava ilmanlaadunhallinnan asiantuntija, joka tietää mitä tekee. Osaaminen ja kokemus ovat meidän pääomaamme, jota haluamme jakaa asiakkaidemme eduksi.

Teollisuus- ja tuotantolaitosten puhdas pinta- ja ilmahygienia avainasemassa

Monilla teollisuudenaloilla kuten lääke- ja elektroniikkateollisuudessa tuotanto- ja kokoonpanolinjat vaativat ehdotonta puhtautta, jopa tyhjiötiloja. Tällöin ei riitä, että ilma ja pinnat ovat vapaina mikrobeista, sillä ilman epäpuhtaudet pienhiukkasineenkin voivat tärvellä sekä tuotantolaitteet että valmistettavat tuotteet.

Baumedi Solution tarjoaa ratkaisut ilman puhdistamiseen pienhiukkasista, VOC-kaasuista, mikrobeista ja kemiallisista yhdisteistä, jotka saattaisivat vaarantaa tuotteiden puhtauden, toimivuuden ja säilyvyyden. Mekaanisten ilmansuodatusratkaisujen lisäksi yritys tarjoaa ionisaatioon perustuvia ilmanpuhdistusjärjestelmiä. Tyhjiötiloja vaativia toimialoja palvellaan vuotojen havaitsemiseen erikoistuneilla laitteilla.

Lisätietoa antaa Jukka Savolainen, puh. 040 161 8480

facebook.com/Baumedi/

linkedin.com/company/baumedi-oy

Jaa artikkeli: