Huono tai epäpuhdas sisäilma vaikuttaa jaksamiseen ja terveyteen

Mistä huono sisäilma voi johtua?

Terveessäkin kodissa tai rakennuksessa voi olla huono sisäilma. Sisäilman laatuun vaikuttavat monet tavalliset asiat rakennuksen sisällä ja ulkona. Esimerkiksi ihmisten ja lemmikkien hengitys kuluttaa happea ja lisää ilman hiilidioksidipitoisuutta, ja lemmikeistä voi irrota ilmaan allergisoivia epäpuhtauksia. Ruoanlaiton haju, tupakansavu ja ihmisten käyttämät kemikaliotuotteet esimerkiksi huonekalujen tekstiileissä vaikuttavat myös sisäilmaan. Siitepöly sekä liikenteen ja teollisuuden aiheuttamat ilmansaasteet ulkoilmassa aiheuttavat ongelmia myös sisätiloissa.

Tunnetko epäpuhtaan sisäilman merkit?

Tilalle, jossa on huono tai epäpuhdas sisäilma, on tyypillistä esimerkiksi tunkkainen ensivaikutelma, kosteus tiivistyy peili- ja ikkunapinnoille ja pyykit ja pesutilat kuivuvat hitaasti. Paikalliset hajut, kuten ruoanlaiton tuoksu, leviävät helposti koko rakennukseen.

Epäiletkö, että kotonasi tai työpaikallasi on huono sisäilma?

Huono sisäilma vaikuttaa jaksamiseen ja terveyteen – ja sitä kautta moneen asiaan viihtymisestä oppimiseen.

Mecastep on erikoistunut kotien, koulujen, työpaikkojen ja muun muassa sairaaloiden ilmanlaadun parantamiseen. Jos ilmastointilaitteiden puhdistus ja säätöjen tarkistaminen ei raikasta sisäilmaa, kutsu meidät arvioimaan, tutkimaan ja korjaamaan tilanne. Sterimat-puhdistuslaite parantaa ilmanlaatua ja puhdistaa ilman epäpuhtauksista ja jopa homeesta. Sterimat-laitteiden avulla saavutetaan merkittäviä hyötyjä, kuten tilojen käyttöturvallisuuden varmistaminen sekä terveyshaittojen merkittävä vähentyminen.

Jaa artikkeli: