UVC:lla voidaan taistella SARS-Cov-2-virusta vastaan

Tuoreen tutkimuksen mukaan UVC tehoaa hyvin COVID-19-pandemian taustalla olevaa SARS-Cov-2-virusta vastaan.

UVC on tehokas menetelmä ilman ja pintojen desinfiointiin. Sillä voidaan tuhota bakteereja, homesieniä ja viruksia pinnoilta ja ilmasta. Sen sovellusmahdollisuudet ovat erittäin laajat, UVC:ta voidaan käyttää mm. kuivadesinfioinnissa elintarviketeollisuudessa, vedenkäsittelyssä vesilaitoksilla ja vaikkapa homeilman neutralointiin ilmanpuhdistuslaitteen osana kouluissa tai toimistoissa. UVC tehoaa periaatteessa mihin tahansa mikrobiin, kyse on vain tarvittavasta säteilytehosta ja riittävästä vaikutusajasta.

UVC on tutkitusti tehokas

UVC-teknologian tehokkuudesta koronavirus SARS-COV-2:ta vastaan saatiin vahvistus tuoreessa julkaisussa [1], joka julkaistuun vertaisarvioidussa American Journal of Infection Control -lehdessä. Tutkimuksen toteutuksessa oli osallisena saksalaisen Essenin yliopiston virologian ja infektiotautien tutkimusryhmien, Saksan Bochumin yliopiston lääketieteellisen virologian tutkimusryhmän sekä Kiinan Wuhanin sairaalan infektiotautien osaston tutkijoita. Tutkimuksessa käytettiin COVID-19-potilaiden nenänielunäytteistä eristettyä Sars-COV-2-virusta. Eristetty virus altistettiin UVC-valolle ja viruksen elinkykyä valon alla seurattiin kontrollinäyttein. Tuloksista havaittiin, että virus on hyvin altis UVC:lle ja se saadaan tehokkaasti neutraloitua UVC-tekniikkaa käyttämällä.

[1] American Journal of Infection Control 48 (2020) 1273−1275

Jaa artikkeli: