Huono sisäilma – tuttu vieras elokuvan teossa 

Baumedin Sterimat puhdisti ilmaa Kaurismäen elokuvan kuvauspaikalla.

Sisäilmaongelmat ovat elokuvantekijöille hyvin tuttuja, sillä kuvauspaikoiksi valikoituu sattuneesta syystä mitä moninaisempia tiloja, kuten kellareita, vinttejä, autotalleja ja autiotaloja – eli kohteita, jotka ovat vähällä käytöllä ja, joissa huono sisäilma vain odottaa kokija.

Yleisimmin ongelmat ilmenevätoutoina hajuina, mutta monesti ongelma luokitellaan “määrittelemättömäksi”.  Tiloissa viivytään monesti useita päivä, joskus pidempäänkin, jolloin olosuhteet saattavat muodostua hyvin tukaliksi. Ongelma on elokuva-alalla hyvin tiedossa ja sitä on käsitelty muun muassa elokuva- ja tv-alan työturvallisuuspäivillä.

Myös Aki Kaurismäen ohjaaman ja Sputnik Oy:n tuottaman elokuvan “Toivon tuolla puolen” kuvauksissa painittiin huonon sisäilman kanssa. Elokuva kertoo syyrialaisesta pakolaisesta ja suomalaisesta kauppamatkustajasta.

Vähällä käytöllä olleen kuvaustilan sisäilma puhdistettiin perusteellisesti ennen töiden aloittamista. Kuvausten aikana turvallisista työskentelyolosuhteista huolehdittiin Baumedin Sterimat-ilmanpuhdistimilla.

Kuvauspaikkajärjestäjä Jonas Nourissonin mukaan ilmanpuhdistustoimet vähensivät sisäilmasta johtuvia sairaspoissaoloja, aikataulut pitivät paikkansa ja yritys säästi arvokkaita ja kalliita kuvauspäiviä.

– Hyvä sisäilma on tärkeä työturvallisuustekijä kaikilla työpaikoilla, muistuttaa Baumedi Solutionsin operatiivinen johtaja Mika Iivonen.

Jaa artikkeli: