Baumedi mukana covid 19 -alkutaisteluissa – lahjoitti ilmanpuhdistuslaitteita Pekingiin

Baumedi toimitti alkuvuonna 2020 Pekingin kaupungille neljä Sterimat-ilmanpuhdistuslaitetta. Elettiin covid-19 -pandemian alkuvaiheita; Kiina oli juuri kieltänyt joukkotapahtumat ja Suomessa vahvistettiin ensimmäiset tartunnat. Viruksen pääleviämistapaa vielä arvottiin, mutta vahva epäilys sen leviämisestä ilmateitse sai Baumedin toimimaan.

Sterimat-ilmanpuhdistuslaite kehitettiin aikoinaan yhdessä VTT:n kanssa homeilman puhdistajaksi. Homeitiöiden lisäksi laitteen todettiin laboratorio- sekä kenttätutkimuksissa poistavan sisäilmasta tehokkaasti myös viruksia ja haitallisia mikrobeja. Ominaisuus oli merkittävä jo pelkästään taistelussa nuhakuumetta ja influenssaa vastaan, mutta nyt uuden, entistä huolestuttavamman viruksen ilmaantuessa kentälle sillä saatettaisiin estää jotain todella vakavaa.

Yrityksessä oli jo pitkään mietitty mahdollisuutta laajentua Kiinan markkinoille, mutta todellisia toimenpiteitä asian eteen ei oltu vielä tehty. Koronan leviäminen ja etenkin epäilyt sen tarttumisesta ilmateitse saivat yrittäjät keskustelelemaan aiheesta Lahtelaisen Sinfinn Technologies Oy:n toimitusjohtaja Minzhe Zhao:n kanssa. Zhao tuntee Pekingin paikallisviranomaisia, mikä helpotti ovien avaamista ja avun toimittamista kriisialueelle. Sterimat-laitteet lahjoitettiin hyväntekeväisyyseleenä ja toimitettiin helmikuussa 2020 Kiinan Punaiselle Ristille.

Korona levisi – kuten kaikki tietävät – maailmanlaajuiseksi pandemiaksi eivätkä yrityksen lahjoittamat neljä ilmanpuhdistuslaitetta näkyneet tietenkään kokonaiskuvassa. Paikallisesti niillä oli kuitenkin merkitystä; henkilöt, ketkä oleskelivat tai työskentelivät niissä yhteensä 200 neliön tiloissa, joihin laitteet toimitettiin, olivat ainakin kyseiset hetket turvassa tartunnoilta.

Toimitusprosessin yhteydessä yritys sai arvokasta kokemusta kiinalaisten viranomaisten kanssa toimimisesta, mikä helpottaa kovasti alueen markkinoille suuntautumista jatkossa.

Nyt, elettäessä pandemian jälkimaininkien aikaa koronan tiedetään varmuudella leviävän pääasiassa ilmateitse ja ymmärretään myös, ettei nykymaailmakaan ole turvassa mikroskooppisen pieniltä kiusankappaleilta. Toisaalta yhteiskuntien ei enää sallita lamaantuvan niiden edessä, mikä lisää varmasti kiinnostusta alan teknologiaa ja laitteita kohtaan.

Jaa artikkeli: