Hyrynsalmen jätevedenpuhdistamon sisäilma kerralla kuntoon

Baumedi Solutions toimitti vuonna 2019 Hyrynsalmen jätevedenpuhdistamolle järjestelmän hajuhaittojen poistoon prosessitiloissa ja valvomossa. Samalla toimitettiin myös siirrettävä järjestelmä Ristijärven vesiosuuskunnan prosessitilojen ilmanlaadun parantamiseen.

– Hyrynsalmella jätevedenpuhdistuksen prosessiin kuuluu lietteen kuivaus, jonka aikana hajumäärät ovat erittäin suuria. Henkilöstö joutuu kuitenkin olemaan prosessitiloissa samaan aikaan, taustoittaa Hyrynsalmen vesi- huollosta vastaavan Vesi-Mega Oy:n entinen toimitusjohtaja, sittemmin eläkkeelle siirtynyt Kaarlo Komulainen.

– Hajusta johtuen työympäristö oli epäviihtyisä ja epäterveellinen. Puhdistamon omien työntekijöiden lisäksi tiloissa käy muitakin ihmisiä, kuten siivoustyöntekijöitä. Haju oli niin paha, että jotkut saivat siitä jopa pahoinvointia.

– Olimme sitä mieltä, että asialle täytyy tehdä jotakin. Vakuutuimme Baumedi Solutionsin osaamisesta ja teimme kaupat heidän kanssaan. Käytännössä toteutus hoitui niin, että ionisointilaitteet asennettiin valvomo- ja prosessitilojen oman ilmastoinnin yhteyteen. Toimitus eteni hienosti, ja teimme Baumedin kanssa myös huoltosopimuksen, Kaarlo Komulainen kertoo.

– Kun järjestelmä alkoi toimia, muuttui ilmanala puhdistamossa aivan täysin. Hajut poistuivat. Siivoojatkin ihmettelivät, että mitä täällä on tapahtunut. Vastasin, että täällä on nyt ionisointilaitteet.

Kaarlo Komulainen korostaa, että Baumedi Solutionsin järjestelmä puhdistaa ilmaa ja poistaa hajut aidosti, kyse ei ole mistään hajujen peittämisestä aerosoleilla tai muilla konsteilla.

– Olen kyllä erittäin tyytyväinen hankintaan. Puhdistamaton ilma sisältää hajujen lisäksi myös terveydelle haitallisia bakteereja, joten ilmanpuhdistusjärjestelmällä on myös työterveyttä edistävä vaikutus. Puhdas ilma on yksi ratkaisevista tekijöistä työssä jaksamiseen ja työpaikassa viihtymiseen.

Lue koko juttu pdf-muodossa >>

 

Jaa artikkeli: