Saneair ratkaisi sisäilmaongelmat Janakkalassa

Janakkalalainen päiväkoti Haltia oli alkuvuodesta 2020 ison haasteen edessä: työntekijät kärsivät väsymyksestä ja päänsäryistä, eikä ilma päiväkodin tiloissa kulkenut kunnolla.

Päiväkoti Haltia
kuva: Janakkalan kunta

Ilmanvaihdon laatua tarkastelleen perusteellisen selvityksen jälkeen kunta joutui päättämään, ryhdytäänkö tiloissa kalliiseen ilmanvaihtokoneiden saneeraukseen vai riittävätkö tilakohtaiset lisäilmakoneet korjaamaan ilmanvaihdon ongelmat. Tarjouskilpailun myötä Baumedi Solutions valikoitui ongelman ratkaisijaksi hyvin tuloksin.

“Lisäsimme Haltian päiväkodin jokaiseen tilaan Saneair-lisäilmakoneen, joka toi nopeasti ratkaisun tilojen ilmanlaadun haasteisiin,” Janakkalan kunnan kiinteistön ylläpitoinsinööri Jukka Tuominen kertoo.

Saneair-lisäilmakoneita ryhdyttiin käyttämään Haltian päiväkodin tiloissa loppukeväästä 2020 ja jo saman vuoden syksyllä tilanne on parantunut merkittävästi.

“Palaute on ollut myönteistä ja ratkaisu on koettu oikeaksi: tiloissa oleskelevien ihmisten oireilu on vähentynyt ja ilmanlaatu on koettu paremmaksi, kun olemme lisänneet

ilman määrää tiloissa Saneair-laitteilla,” Tuominen jatkaa.

Säästöä Janakkalan kunnalle syntyi kymmeniä tuhansia euroja, koska olemassa olevan laitteiston saneeraaminen olisi ollut merkittävästi hintavampaa. Tilojen käytön päätyttyä laitteet voidaan myös sijoittaa toiseen kohteeseen. 

“Olemme tyytyväisiä yhteistyöhön Baumedi Solutions:n kanssa. Palvelu on ystävällistä ja apua saadaan tarvittaessa nopeasti. Myös laitteiden huollot ja takuuasiat toimivat moitteetomasti,” Janakkalan kunnan kiinteistön ylläpitoinsinööri Jukka Tuominen kiittelee.

Kuva: Janakkalan kunta
Kuva: Janakkalan kunta

 

Jaa artikkeli: