Vaihtoehto väistötilalle – Turvallista lisäaikaa toimitilalle

Uutisoinnin mukaan koululaisia opiskelee väistötiloissa nyt enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Väistötiloihin on jouduttu siirtymään suurilta osin sisäilmaongelmien vuoksi. Baumedi Solutions tarjoaa vaihtoehdon väistötiloille. Yrityksen tarjoamat ratkaisut sisäilmaongelmiin mahdollistavat tilojen käytön myös korjauksien aikana.  

Homekoulut ovat kansakuntamme piina. Väistötiloissa opiskelevien määrä on jatkuvassa kasvussa. Kaupungeille toiminnan siirtäminen kouluista väistötiloihin on kallista. Uusien tilojen rakentamisen ja vanhojen korjaamisen lisäksi on maksettava myös väistötilojen vuokraus.

Baumedi Solutions on ilmahygienian asiantuntija, joka tarjoaa toimivia ratkaisuja koulujen sisäilmaongelmiin. Ongelmallisen tilanteen purku aloitetaan perinpohjaisella kartoittamisella, eli kattavalla sisäilmatutkimuksella.

Oppilaitoksen sisäilman laatu tutkitaan, ja samalla selvitetään mahdolliset ongelmien aiheuttajat. Baumedin rakennusterveysasiantuntijat ja kosteusvaurioiden kuntotutkijat tarjoavat sisäilmatutkimustulosten perusteella laadittuja toimenpide-ehdotuksia ja korjaussuunnittelua. Toiminnan siirtäminen väistötiloihin ei aina ole ainoa ratkaisua ongelmiin.

Opetuksen siirtäminen väistötiloihin voi olla vältettävissä

Sisäilmaongelmaisten tilojen käyttöä voidaan jatkaa normaalisti ja keskeytyksettä joissakin tapauksissa. Baumedi Solutionsin UVC-teknologiaa ja bipolaarista ionisaatiota hyödyntävien laitteiden avulla on mahdollista välttää muutto väistötiloihin.

UVC- teknologialla ja aktiivihiilipatruunalla varustettu ilmanpuhdistin tappaa ilmasta homeitiöt, virukset ja pienhiukkaset. Laite ei luonnollisesti poista itse ongelman aiheuttajaa, mutta toimii tehokkaana ensiapuna sisäilmaongelmien ratkomisessa.

Bipolaarisella ionisaatiojärjestelmällä pystytään poistamaan tehokkaasti hajujen lisäksi haitallisia mikrobeja, kuten hometta ja bakteereja. Bipolaarisen ionisaattorin toiminta perustuu kylmäplasman tuottamiseen. Ionisaatioputkien pinnalla tuotetaan kylmäplasmalla ilman pienistä molekyyleistä positiivisia ja negatiivisia ioneja. Ionit reagoivat kemiallisten yhdisteiden kanssa, pilkkoen ne pienemmiksi yhdisteiksi, pääasiassa vedeksi ja hiilidioksidiksi.

Näiden kahden laitteen yhdistelmä voi mahdollistaa tilojen käytön homekorjaamisen aikana, ja tarjoaa näin ollen vaihtoehdon väistötiloille.

Siirtyminen väistötiloihin ei aina ole täydellinen ratkaisu sisäilmaongelmiin

Pohjois-Karjalassa sijaitsevan Rääkkylän kunnan alakoulussa opetus jouduttiin siirtämään vaikeiden  homeongelmien vuoksi väistötiloihin. (LINKKI Rääkkylän keissiin) Väistötilojen sisäilmaan ei kuitenkaan oltu tyytyväisiä, ja kertautuvaan ongelmaan haettiin aktiivisesti ratkaisua.

Baumedi Solutions tarjosi asiantuntijuuttaan, ja ongelma saatiin ratkaistua. Väistötiloihin haluttiin painovoimaisen ilmanvaihdon sijaan tehokkaampi vaihtoehto.

Rääkkylän alakoulun väistötiloihin asennettiin bipolaarinen ionisaattori sekä ilmanvaihtolaitteita. Valituksia ilmanlaadusta ei ole toimenpiteiden jälkeen kuulunut ja koululla ollaan tyytyväisiä Baumedin ratkaisuihin.  

Lue lisää Ylen tekemästä kyselystä liittyen Suomen homekouluihin.

Jaa artikkeli: