Aktiivihiilisuodatin

Aktiivihiili on huokoinen itseensä epäpuhtauksia imevä luonnonmukainen materiaali. Aktiivihiilen mekaaninen suodatus tuhoaa ilmasta hiukkasmaiset epäpuhtaudet ja kaasumaiset haitta-aineet (VOC -päästöt) sekä pahat haju.

Baumedi Solutionsin Sterimat-ilmanpuhdistuslaitteissa hyödynnetään aktiivihiilisuodattimia.

Hepasuodatin

(High Efficiency Particulate Air Filter) HEPA suodattimen läpikulkevista hiukkasista jopa 99,95% suodattuu pois. Hepasuodatin poistaa ilmasta pölyä, siitepölyä ja muita näkymättömiä pienhiukkasia.

Baumedi Solutionsin Sterimat -ilmanpuhdistuslaitteissa hyödynnetään hepasuodattimia.

UVC-teknologia

Ultraviolettivalo on sähkömagneettista säteilyä, joka desinfioi sisäilmaa ja pintoja tehokkaasti. UV-valo tuhoaa sisäilmasta mikrobit, homeitiöt, haitalliset pienhiukkaset ja virukset.

Baumedi Solutionsin Sterimat -ilmanpuhdistuslaite hyödyntää toiminnassaan UVC-teknologiaa.

Bipolaarinen ionisaatio

Bipolaarinen ionisaatio perustuu kylmäplasman tuottamiseen. Ionisaatioputkien pinnalla tuotetaan kylmäplasmalla ilman pienistä molekyyleistä positiivisia ja negatiivisia ioneja. Ionit reagoivat kemiallisten yhdisteiden kanssa, pilkkoen ne pienemmiksi yhdisteiksi, pääasiassa vedeksi ja hiilidioksidiksi. Menetelmällä pystytään poistamaan tehokkaasti hajujen lisäksi haitallisia mikrobeja, kuten hometta ja bakteereja, mukaan lukien SARS-CoV-2-virustyypin (koronavirus).

Baumedi Solutionsin Varionix-ionisaattorin toiminta perustuu bipolaariseen ionisaatioon.

Tilakohtainen ilmanvaihto

Tilakohtaiset ilmanvaihtolaitteet turvaavat tilojen riittävän hapensaannin. Laiteet ovat hiljaisia ja ne on varustettu lämmöntalteenotolla. Tilakohtaiset ilmanvaihtolaitteet ovat allergiaystävällisiä, energiatehokkaita ja parantavat selvästi tilojen ilmahygieniaa.

Baumedi Solutions ilmavaihtolaite on Saneair.

Lämmöntalteenotto

Lämmöntalteenotto on ominaisuus, mikä tekee Baumedi Solutionsin ilmavaihtolaitteista energiatehokkaan. Laite ottaa poistoilmasta jopa 60% lämpöä talteen. Kylminä vuodenaikoina tuloilmaa on mahdollista uudelleen lämmittää 300 W:n termostaattiohjatulla vastuksella.

Baumedi Solutionsin ilmanvaihtolaite Saneairissa on lämmöntalteenotto-ominaisuus.

Mekaaniset suodattimet

Mekaanisilla suodattimilla pystytään tuhoamaan ilmasta hiukkasmaisia epäpuhtauksia ja kaasumaisia haitta-aineita (VOC -päästöt). Baumedi Solutionsin mekaanisissa suodattimissa hyödynnetään HEPA- ja aktiivihiilisuodattimia.

Baumedi Solutionsin Sterimat-ilmanpuhdistuslaitteet hyödyntävät mekaanisia suodattimia.