Käyttökohteet

Apua tilaan kuin tilaan.

Saneair on tilakohtainen ilmanvaihtolaite ja tarkoitettu tiloihin, joissa ilmanvaihto on puutteellista. Saneair ei sekoita jo olemassa olevien ilmanvaihtojärjestelmien toimintaa. Laite on varustettu tulo- ja poistopuhaltimella, jolloin se ottaa ilmaa yhtä paljon kuin poistaakin.

 

Ilmanvaihdon periaatteet

Ilmanvaihto toteutettiin perinteisesti 1960-luvulle asti useimmiten painovoimalla. Se ei ole kuitenkaan säävaihteluiden vuoksi riittävän tehokas keino; lämpimällä ilmalla ilma ei juurikaan vaihdu, kun taas kylmällä ilmalla se vaihtuu, mutta samalla lämpö karkaa harakoille. Seuraavina vuosikymmeninä koneellinen poistoilmanvaihto yleistyi, mutta siinä haasteena on riittävän ja puhtaan korvausilman saaminen sisätiloihin ja edelleen lämmön karkaaminen niille harakoille.

Nykyisin vaihtoehtona on usein uudisrakentamisessa tulo- ja poistoilmapuhaltimet. Järjestelmät saa asennettua myös vanhoihin taloihin jälkikäteen, mutta hinta on huomattavasti kalliimpi rakennusteknisten seikkojen vuoksi.

Saneair ratkaisee edullisesti edellämainitut ongelmat tiloissa, joissa on riittämätön ilmanvaihto.

 

Energiataloudellinen Saneair

Lämmöntalteenotto tekee Saneairista energiatehokkaan, ottamalla poisto- ilmasta jopa yli 60 % lämpöä talteen. Kylminäaikoina on mahdollisuus esilämmittää tuloilmaa 300 W sähkövastuksella.

Saneairin asennus on nopeaa.

Katso Saneair-ilmanvaihtokoneen asentamisen työvaiheet alta.