LÄMPÖENERGIAA SÄÄSTÄVÄ RATKAISU

Saneair turvaa sisätilojen riittävän ilmanvaihdon.

Riittävä ilmanvaihto

Turvaa riittävä ilmanvaihto oppilaitoksissa, muissa julkisissa tiloissa ja kodeissa.

Lämmön talteenotto

Lämmön talteenotolla estät energian tuhlaamisen ja lämmön karkaamisen harakoille.

Tilaan kuin tilaan

Saneair-ilmanvaihtolaite voidaan asentaa lähes mihin tilaan tahansa. Tilauksesta toimitukseen ”avaimet käteen” -periaatteella

Sisätilojen yleisimpiä ongelmia on riittämätön ilmanvaihto.

Riittämätön ilmanvaihto ilmenee sisäilman tunkkaisuutena ja hapen puutteena. Rakennusten huono sisäilma voi aiheuttaa monenlaisia terveyshaittoja ja alentaa työtehoa ja viihtyvyyttä. Sen vuoksi kodin, työpaikan, koulun tai päiväkodin puhtaasta ja raikkaasta sisäilmasta huolehtiminen on erittäin tärkeää.

Saneair on tilakohtainen ilmanvaihtolaite lämmön talteenotolla, joka parantaa selvästi koko rakennuksen ilmanlaatua. Se on helppo asentaa tuuletusikkunaan tai –luukkuun toimistossa, liikehuoneistossa tai kotona. Se on hiljainen, allergiaystävällinen ja kuluttaa vain vähän sähköä.

Saneair ilmanvaihtolaite tuo avun tilaan kuin tilaan.

Saneair on tilakohtainen ilmanvaihtokone ja tarkoitettu tiloihin, joissa ilmanvaihto on puutteellista. Saneair ei sekoita jo olemassa olevien ilmanvaihtojärjestelmien toimintaa. Laite on varustettu tulo- ja poistopuhaltimella, jolloin se ottaa ilmaa yhtä paljon kuin poistaakin.

Lämmöntalteenotto tekee Saneairista energiatehokkaan, ottamalla poistoilmasta jopa yli 60 % lämpöä talteen. Kylminä aikoina on mahdollisuus jälkilämmittää tuloilmaa 300 W termostaattiohjatulla vastuksella.

Saneair ratkaisi sisäilmaongelmat Janakkalassa

Janakkalalainen päiväkoti Haltia oli alkuvuodesta 2020 ison haasteen edessä: työntekijät kärsivät väsymyksestä ja päänsäryistä, eikä ilma päiväkodin tiloissa kulkenut kunnolla.

Ilmanvaihdon laatua tarkastelleen perusteellisen selvityksen jälkeen kunta joutui päättämään, ryhdytäänkö tiloissa kalliiseen ilmanvaihtokoneiden saneeraukseen vai riittävätkö tilakohtaiset lisäilmakoneet korjaamaan ilmanvaihdon ongelmat. Tarjouskilpailun myötä Baumedi Solutions valikoitui ongelman ratkaisijaksi hyvin tuloksin.

“Lisäsimme Haltian päiväkodin jokaiseen tilaan Saneair-lisäilmakoneen, joka toi nopeasti ratkaisun tilojen ilmanlaadun haasteisiin,” Janakkalan kunnan kiinteistön ylläpitoinsinööri Jukka Tuominen kertoo.