Menetelmät puhtaaseen sisäilmaan

Baumedi tarjoaa tutkitusti laadukasta teknologiaa ilmanpuhdistukseen ja hyvään ilmahygieniaan, huomioiden eri tilojen ja asiakkaiden yksilölliset tarpeet.

Hyödynnämme ratkaisuissamme muun muassa mekaanista suodatusta, UV-säteilyä ja bipolaarista ionisaatiota, sekä tilakohtaista ilmanvaihtotekniikkaa. Näiden teknologioiden käyttö yksin tai yhdisteltynä on tutkitusti tehokas kokonaisuus sisäilmaongelmien hallinnassa. Baumedi Solutionsin ratkaisut hävittävät ilmasta hajut ja epäpuhtaudet, homeitiöt, bakteerit ja virukset, sekä varmistavat riittävän ilmanvaihdon.

Aktiivihiili- ja HEPA-suodatus

Mekaaninen suodatus tuhoaa ilmasta hiukkasmaisia epäpuhtauksia ja kaasumaisia haitta-aineita. Huoneilma puhdistuu ja vakavat terveyshaitat vähenevät. Baumedi Solutionsin ratkaisujen mekaanisissa vaiheissa hyödynnetään aktiivihiili- ja HEPA-suodattimia.

Aktiivihiilisuodatin poistaa ilmasta hiukkasmaisia epäpuhtauksia. Aktiivihiili on puhdasta, hyvin huokoista hiiltä, jolla on erittäin suuri, huokoinen pinta-ala, joka imee itseensä ilman epäpuhtauksia. Yhdessä grammassa aktiivihiiltä on pinta-alaa yli 500 m².

HEPA on lyhenne sanoista High Efficiency Particulate Air filter. Näitä suodattimia käytetään esim. pölynimureissa huolehtimassa tuloilman puhtaudesta. HEPA-suodatin poistaa vähintään 99,97 % pölystä, siitepölystä, bakteereista sekä ilman partikkeleista ja aerosoleista.

Mekaaniset suodattimet eivät kuitenkaan puhdista ilmasta kaikkein pienimpiä hiukkasia, kuten viruksia – siihen tarvitaan kehittyneempiä menetelmiä, eli UVC-teknologiaa ja bipolaarista ionisaatiota.

Teknologiaratkaisuina tarjoamme Sterimat -ilmanpuhdistuslaitteita.

UVC-teknologia

UVC-teknologia on yleisesti käytetty menetelmä virusten tuhoamisessa. Virusten lisäksi UV-säteily poistaa sisäilmasta mikrobit, homeitiöt ja haitalliset pienhiukkaset. UVC-teknologia ei poista itse ongelman aiheuttajaa, mutta se toimii muun muassa erinomaisena homehaittojen poistajana ja esimerkiksi ensiapuna sisäilmaongelmien hallinnassa. Rakennuksen homekorjauksen aikana ei välttämättä tarvitse siirtyä väistötiloihin käytettäessä Baumedin tehokkaita ilmanpuhdistusratkaisuita.

UVC-teknologia yhdistettynä aktiivihiili- ja hepasuodatinjärjestelmään on tehokas yhdistelmä poistamaan sisäilmasta haitallisia viruksia, mikrobeja ja VOC-päästöjä.

Teknologiaratkaisuna tarjoamme Sterimat-ilmanpuhdistuslaitteita.

Bipolaarinen ionisaatio

Bipolaarista ionisaatiota hyödyntämällä sisäilmasta pystytään poistamaan tehokkaasti hajuja sekä haitallisia mikrobeja, hometta ja bakteereja.

Bipolaarisen ionisaatiojärjestelmän toiminta perustuu kylmäplasman tuottamiseen. Ionisaatioputkien pinnalla tuotetaan kylmäplasmalla ilman pienistä molekyyleistä positiivisia ja negatiivisia ioneja. Ionit reagoivat kemiallisten yhdisteiden kanssa, pilkkoen ne pienemmiksi yhdisteiksi, pääasiassa vedeksi ja hiilidioksidiksi. Kansainväliset tutkimukset puoltavat UVC-teknologian ja bipolaarisen ionisaatiojärjestelmän käyttöä eri mikrobien eliminoinnissa sisäilmasta, mukaan lukien koronaviruksen eli SARS-CoV-2-virustyypin tuhoamisessa.

Baumedi Solutionsin palvelut ja ratkaisut räätälöidään ja mitoitetaan aina asiakkaan tarpeet huomioiden ja huolenaiheet kuunnellen. Ratkaisujamme on käytössä muun muassa lukuisissa päiväkodeissa, oppilaitoksissa, toimistoissa, teollisuustiloissa ja terveydenhuollon laitoksissa.

Tilakohtainen ilmanvaihto

Riittämätön ilmanvaihto ilmenee sisäilman tunkkaisuutena ja hapen puutteena. Rakennusten huono sisäilma voi aiheuttaa monenlaisia terveyshaittoja ja alentaa työtehoa ja viihtyvyyttä. Sen vuoksi kodin, työpaikan, koulun tai päiväkodin puhtaasta ja raikkaasta sisäilmasta huolehtiminen on erittäin tärkeää.

Baumedin tilakohtaiset ilmanvaihtolaitteet on varustettu lämmön talteenotolla, mikä tekee niistä ekologisia ja energiatehokkaita. Ne on helppo asentaa tuuletusikkunaan toimistoissa, oppilaitoksissa, liikehuoneistoissa ja muissa yksityisissä ja julkisissa tiloissa. Tarjoamamme laiteratkaisut ovat hiljaisia, allergiaystävällisiä ja kuluttavat vain vähän sähköä, mutta parantavat selvästi koko rakennuksen ilmanlaatua.

Teknologiaratkaisuna tarjoamme Saneair -ilmanvaihtolaitteita.